Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor

Amedspor Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 1990 senesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulmuş bir takım ve günümüzde Amed Sportif Faaliyetler olarak futbol mücadelesine devam ediyor.

Sitenin resmi adresi www.amedspor.com.tr şeklinde yazılmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun sayfasında bu kısım kendilerine aittir: www.tff.org/Default.aspx?pageID=28&kulupID=3678.

Genel olarak bütün kulüpleri ve bilgileri www.tff.org sayfasından takip edebilirsiniz.

Şimdilerde 2. ligde oynayan takımın tarihçesine ve geçmişine kısa bir göz atalım ve Amedspor olarak duyduğumuz bu ekibin hangi aşamalardan geçtiğini bir görelim.

Aslında Diyarbakır’da kurulan bu takımın temeli, 1972 senesinde kurulan Melikahmet Turanspor sayesinde atılmış ve 1985 yılında sponsor markanın sponsorluktan çekilmesiyle birlikte takımın adı Melikahmetspor olarak devam etmiş.

Bu sıralarda yerli bir futbol takımı kurmak isteyen Diyarbakır Belediyesi ise 1990 yılında kulübü satın alarak adını Diyarbakır Belediyespor olarak değiştirmiş. Bu isim değişikliği ile birlikte takımın rengi de yeşil beyaz bir hale gelmiş.

Ancak 1996 senesinde Diyarbakır’ın büyükşehir haline gelmesiyle birlikte kulübün adı yeniden değişerek bu defa Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olmuş ve yetkililerin talepleri sonucunda sarı kırmızı bir renk tercih edilmiş.

İsim Değişiklikleri Devam Ediyor

1999 seçimlerinin ardından DİSKİ’den bir sponsorluk gelmesiyle birlikte takım DİSKİspor olarak hayatına devam etmiş ve Diyarbakırspor ile birlikte şehrin en büyük iki takımından birisi haline gelmiş. Fakat takımın 2011 senesinde isminin bir kararla tekrar Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olduğunu görebiliyoruz.

Lakin 2014 senesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kongresinde takımın adı bu defa Amedspor olarak değiştirildi ancak bu isimde bir başka takım bulunmasından dolayı resmiyette Amed Sportif Faaliyetler ismi tercih ediliyor. Takımın isim değişiklikleri hikayesi bu noktada sona eriyor ancak belli başlı başarılarına bir göz atmadan geçmeyelim.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un Başarıları

Takım 2006-2007 sezonunda 3. ligden 2. lige çıkmayı başardı ancak 2010 sezonu sonrasında yeniden 3. lige düşerek taraftarlarını biraz üzdü. Bunun ardından 2011 sezonunda da 3. ligde mücadeleye devam eden takım, 2012’de yine lig çıkamadı ancak 2013 yılında 2. lige tekrar çıkmasıyla birlikte takımın renkleri de yeşil-kırmızı olarak bir daha değiştirildi.

2014 sezonunda küçük bir farkla 1. lige çıkma şansını kaybeden takım, bu dönemde yine bir renk değişimi yaşadı ve yeşil-kırmızı-beyaz olarak mücadelesine devam etti. Son renk değişimi ile birlikte artık Amedspor olarak anıldığını da tekrar hatırlatalım.

www.planetgreengame.com ve www.olympicstory.com sayfalarında 1.Lig ve Süper Lig tahminleri Amedspor da dahil olmak üzere yayınlanmakta. Yükselmekte olan Amed Sportif Faaliyet’leri takımının tahminlerini ileri zamanlarda yine bu sayfalarda bulabilirsiniz.

2015-2016 sezonunda Türkiye Kupası’nda çeyrek finallere kadar ilerleyebilen takım, maalesef Fenerbahçe ile oynadığı maçta kaybetti ve çeyrek finallerden sonra turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

2017-2018 Kadrosu Nasıl?

Takımda 2017-2018 sezonunda süre bazında en çok sahaya çıkan oyuncular şu şekilde:

• Erdi Yoksulu • Serkan Ipek • Muhammed Ali Özdemir
• Zülküf Özer • Kamil İçer • Kazım Sarı
• Oğuz Çetinkaya • Ferat Yaşar • Ibrahim Sürgülü
• Ridvan Okuş • Oğuz Çetinkaya • Mahsum İnanç
• Sercan Türkeri • Yusuf Kerçin • Cumhur Yilmaztürk
• Ercan Çapar • Okan Dernek • Mansur Çalar
• Civar Çetin • Berat Han • Mehmet Sıddık İstemi
• Ömer Karancı • Burak Taşdemir • Ferhat Canlı
• Erkut Şentürk • Hakan Doğan • Abdullah Topkara
• Muhammet Yılmaz • Deniz Naki • Timur Kosovalı

Takımın Gidişatı

Güncel 2017-2018 sezonunda takım Spor Toto 2. Ligi’nin kırmızı grubunda mücadele etmekte. Ligin zirvesinde yarışını sürdüren Amed Sportif Faaliyetler, 1.lige çıkma şansına sahip olacak gibi görünüyor. Zaman zaman özellikle siyasi olaylardan dolayı çalkantılı dönemlerden geçen Amed Sportif’e ileri zamanda başarılarının devamını diliyoruz.